Max Verstappen krijgt uitnodiging van Mercedes om wagen te testen

28 oktober 2020 — Tijdens het raceweekend in Portugal stelde Max Verstappen aan Lewis Hamilton voor om eens van auto te wisselen maar die laatste zag dat helemaal niet zitten. Het social media-team van Mercedes zag er de humor wel van in.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Sinds er beslist werd om de veelbesproken “Party Mode” te verbieden is het opvallend dat het verschil tussen de Mercedessen en Max Verstappen vooral tijdens de kwalificaties een stuk kleiner geworden is.

In het algemeen worden de Mercedessen beschouwd als sneller over een rondje maar is de Red Bull misschien wel sterker tijdens de races. Toen aan Max Verstappen gevraagd werd of dat ook nu nog het geval was had hij een opmerkelijk voorstel voor Hamilton.

“Om dat te testen moeten we eens van rijder en van auto wisselen denk ik,” aldus Verstappen. Waarop Hamilton vroeg: “Wat gaan we wisselen?”

“We gaan van auto’s wisselen,” ging Verstappen verder. “Jij krijgt de mijne en ik krijg de jouwe en dan kunnen we het verschil tussen de auto’s vergelijken, welke nu sterker is in de kwalificaties en welke tijdens de race.”

“Misschien kunnen we eens een testdag inlassen,” sloot de Nederlander af met een kwinkslag. 

Dat was koren op de molen van het social media-team van Mercedes dat Verstappen meteen stuurde dat hij mocht bellen voor een testrit in een Mercedes.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België