Max Verstappen kwalificeert zich als vierde: “Er zat meer in”

27 april 2019 — Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan niet helemaal tevreden. De Nederlander kwalificeerde zich als vierde voor de race maar meent dat er meer in zat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Verstappen reed tijdens een incidentrijke kwalificatie zijn laatste snelle ronde terwijl de rest nog op de baan ging voor een ultieme tweede poging op nieuwe banden. Voor Verstappen was dat echter geen optie en hij blikt dan ook met een beetje teleurstelling terug op zijn kwalificatie.

“Ik had geen nieuwe banden meer over, dus dat was het voor mij”, gaf Verstappen als verklaring waarom hij niet opnieuw de baan op ging voor nog een snelle ronde.

Over zijn snelle ronde was Verstappen al bij al tevreden, al vond hij het wel jammer dat hij in tegenstelling tot heel wat andere rijders niet van een slipstream had kunnen genieten.

“De ronde zelf was goed, maar ik baalde er een beetje van dat we geen slipstream hadden, terwijl de rest elkaar wel een slipstream gaf,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Ik verloor tweeënhalf tiende in de laatste sector. Valtteri Bottas had in zijn laatste ronde een slipstream en dan zie je meteen hoeveel dat uitmaakt. Als je achter elkaar aan rijdt, win je een tiende op elk recht stuk omdat de auto’s zoveel downforce hebben. Het is jammer. Er had veel meer ingezeten als we mee waren gegaan met het treintje, maar het is zo.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België