Max Verstappen kwalificeert zich op eerste startrij: “Dit had ik niet verwacht”

26 september 2020 — Na de oefensessies op vrijdag liet Max Verstappen nog verstaan dat het moeilijk zou worden om zich op P3 te kwalificeren maar tegen alle verwachtingen in slaagde Verstappen er zelfs in om zich als tweede op de eerste startrij te kwalificeren.

Ook tijdens de derde oefensessie verliep alles nog niet zoals het moest, de tweede tijd in de kwalificatie is dan ook een grote verrassing voor Verstappen, die uiteraard maar al te blij is dat hij naast Lewis Hamilton aan de race mag beginnen.

“We hadden wat moeite om de goede balans te vinden. Zelfs vanmorgen was ik nog niet helemaal blij, maar tijdens de kwalificatie hebben we geprobeerd om de balans goed te krijgen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Deze werd stapje voor stapje beter. Na nog wat veranderingen in Q3 had ik tijdens de laatste ronde wat meer grip, iets dat je hier, vooral bij het insturen van de bochten, veel nodig hebt.”

Verstappen werd vervolgens gevraagd of zijn rondje op de Sochi Autodrom één van zijn beste rondjes ooit was.

“Ik denk het wel, het voelde erg goed,” aldus Verstappen. “Het is geen pole positie, maar ik had niet verwacht om tweede op de grid te staan, dus ik ben erg tevreden.”

“Het slipstream-effect is hier erg groot, dus als we een goede start hebben ben ik benieuwd wat er in bocht twee gaat gebeuren. Het gaat sowieso interessant worden met de banden,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België