Max Verstappen kwalificeert zich op P3: “Alles is mogelijk tijdens de race”

24 oktober 2020 — Verstappen blikt tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Portugal, de Nederlander kwalificeerde zich als derde.

Max Verstappen leek even beslag te kunnen leggen op de tweede plaats op de grid maar uiteindelijk slaagde Lewis Hamilton er met zijn ultieme run nog in om Bottas en Verstappen voorbij te gaan en de polepositie te claimen.

De derde plaats op de grid dus voor Verstappen, achter beide Mercedes-piloten en daar is hij best tevreden mee.

“Het is met het nieuwe asfalt lastig om de banden goed te laten werken”, aldus Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn website.

“Soms gaat dat goed, soms weer niet. Mijn ronde in Q3 was best prima, maar het is gewoon erg lastig om de voor- en achterbanden te laten samenwerken. We zitten niet ver achter de Mercedessen, dus er is morgen nog van alles mogelijk. Hopelijk kunnen we in de buurt blijven.”

Verstappen blikte ook al even vooruit naar de race en start.

“De eerste bocht is niet de beste plek om je auto erlangs te gooien. De start wordt belangrijk, maar we hebben daarna weinig informatie over hoe de banden het gaan uithouden. Dat voelen we gedurende de race aan, en dan zien we wat er gaat gebeuren,” aldus de Red Bull-rijder.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België