Max Verstappen legt race-afstand af tijdens test

25 september 2014 — Max Verstappen heeft gisteren een race-afstand afgelegd op de Red Bull Ring.


De Nederlander reed gisteren meer dan 70 ronden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Verstappen reed in een Formule Renault 3.5-wagen en dat ter voorbereiding van zijn F1-debuut in 2015.

“Vandaag heb ik op de Red Bull Ring minstens 300 km gereden”, zegt Max Verstappen op zijn officiële website. “Het ging prima, de snelheid zat er goed in. Omdat ik al een keer eerder in deze Formule Renault 3.5-auto had gereden, kon ik al snel voluit gaan en de limiet opzoeken. De hele dag is probleemloos verlopen. Ik ben op de baan gebleven en heb dus veel ronden kunnen rijden. Dat is het belangrijkste.”

“Een FR3.5-auto heeft carbon remschijven net als een F1-wagen, dus daar heb ik aan kunnen wennen. Ondanks dat ik veel heb gereden, heb ik geen last van mijn armen of nek.”

Bij Toro Rosso zijn ze Max Verstappen intensief aan het voorbereiden op zijn racedebuut in de Formule 1 begin 2015. De kans bestaat ook dat Verstappen dit seizoen nog gedurende een raceweekend in actie komt tijdens een oefensessie op vrijdag.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België