Max Verstappen: “Lewis Hamilton werd veel te hard gestraft”

29 september 2020 — Volgens Max Verstappen moeten de stewards bij het toekennen van strafpunten in de toekomst een duidelijker onderscheid maken tussen fouten van de rijder en fouten van het team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Verstappen was het na afloop van de GP van Rusland duidelijk niet eens met de bestraffing die Lewis Hamilton kreeg. De Brit kreeg voor twee ‘gevaarlijke’ proefstarts immers een dubbele tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op zijn licentie.

“Wanneer je een crash veroorzaakt dan is het uiteraard anders, maar de bestraffing die Lewis kreeg was al pijnlijk genoeg,” aldus Verstappen, die zijn uitspraken deed voordat de stewards beslisten om de twee opgelegde strafpunten opnieuw te schrappen en Mercedes een boete op te leggen van 25 000 euro.

“Ik weet niet hoeveel strafpunten hij ervoor krijgt, twee punten? Dat is erg hard, hij staat nu op 10 strafpunten. Het is niet correct, de plaats waar hij stopte, maar om daarvoor strafpunten te krijgen is ook niet correct.”

“Hij werd al voldoende bestraft door de bestraffing die hij tijdens de race kreeg, ik vind dan ook niet dat je daarvoor ook nog eens strafpunten moet krijgen.”

Door het schrappen van de twee opgelegde strafpunten heeft Lewis Hamilton nu in totaal acht strafpunten. Wanneer een rijder twaalf strafpunten verzamelt in twaalf maanden wordt hij een race geschorst.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België