Max Verstappen matig tevreden met tweede tijd: “We hebben nog wat te leren”

27 november 2020 — Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie de tweede tijd en blikt tevreden terug na de eerste dag van het raceweekend in Bahrein.

Tijdens de eerste oefensessie legde Max Verstappen niet al te veel rondjes af. Volgens Verstappen werden er enkele dingen op de wagen getest en die bleken niet te doen wat van hen verwacht werd waardoor redelijk wat tijd verloren ging.

De tweede oefensessie verliep voor Verstappen gelukkig beter, iets dat niet gezegd kan worden van Alex Albon die zwaar crashte.

“De tweede vrije training ging wel oké maar we hebben nog wel wat dingen die we moeten leren begrijpen, maar over het algemeen was het een positieve vrijdag,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Je kunt zien dat Mercedes nog steeds sneller is maar dat is geen verrasing. Wij moeten ons gaan focussen om een betere balans in de auto te vinden en daarna focussen op de race omdat de banden hier erg tricky zijn. Er is veel degradatie ronde na ronde.”

Vooruitblikkende naar de rest van het raceweekend laat Verstappen weten zich vooral op de race te zullen focussen.

“We willen ons niet volledig gaan focussen op de kwalificatie want de race is erg zwaar voor de banden. De balans in de auto is nooit perfect. Je kunt altijd dingen verbeteren,” aldus Verstappen.

“Het was lastig uit te vinden op welke compound banden we voor 2021 reden vandaag. We waren een beetje zoekende naar grip en balans. Maar daar gaan we naar kijken, en daar zullen we met Pirelli over praten.“s

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België