“Max Verstappen met ‘crashkampioen’ Pastor Maldonado vergelijken is ongepast”

08 mei 2018 — Max Verstappen wordt omwille van zijn betrokkenheid bij veel incidenten dit seizoen door sommigen vergelijken met 'crashkampioen' Pastor Maldonado. De voormalige F1-piloot vindt het echter niet eerlijk dat Verstappen met hem wordt vergeleken.

Een bericht gedeeld door PASTOR MALDONADO ߇۰߇ª (@pastormaldo) op

Vijf seizoenen in de Formule 1 en een verrassende overwinning tijdens de GP van Spanje in 2012. Daags voor de race erfde Maldonado de polepositie doordat Lewis Hamilton gediskwalificeerd werd. Tijdens de race wist Maldonado de klus af te maken en de race tegen alle verwachtingen in ook te winnen.

Het was een emotioneel moment en het hoogtepunt uit Pastor Maldonado zijn F1-carrière. De meeste F1-fans zullen de Venezolaan echter vooral associëren met heel wat incidenten en crashes in de Formule 1, wat hem uiteindelijk de titel van ‘Crashkampioen’ opleverde. Het is een titel die Maldonado tot op vandaag nog steeds achtervolgt. Wanneer een rijder in de Formule 1 veel brokken maakt dan wordt er meteen vergeleken met Maldonado.

Na de crash tussen Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan, het zoveelste incident waarbij Verstappen dit seizoen betrokken was, werd Verstappen door sommigen vergeleken met Maldonado. Maldonado zelf vindt die vergelijking echter niet eerlijk.

“Max is een fantastische rijder maar hij is nog erg jong en het is dan ook normaal dat hij nog fouten maakt. Hij moet ervaring opdoen maar Verstappen met mij vergelijken is ongepast…”, reageert Maldonado tegenover de Belgische krant ‘La Dernière Heure’  wanneer die hem vraagt naar de vergelijking tussen Verstappen en hemzelf.

Destijds was er veel kritiek op Maldonado zijn rijstijl in de Formule 1. De Venezolaan was erg vaak betrokken bij incidenten en crashte ook dikwijls. Maldonado trok zich naar eigen zeggen echter steeds weinig aan van die kritiek.

“De mensen mogen zeggen wat ze willen. Kritiek zal er altijd zijn maar het verandert niet de manier waarop ik races benader.”

Ook Verstappen liet reeds meermaals optekenen dat hij zijn rijstijl niet zal veranderen en de Nederlander ziet zich geruggesteund door zijn team Red Bull dat onlangs nog openlijk liet verstaan dat het Verstappen speciaal voor zijn rijstijl had aangetrokken.

Begin 2016 verdween Maldonado uit de Formule 1. De Venezolaan moest bij het Renault F1 team plaatsmaken voor Kevin Magnussen. Dit seizoen rijdt Maldonado in de LMP2-klasse van het World Endurance Championship. Afgelopen weekend nam hij dan ook deel aan de 6u van Spa-Francorchamps.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België