Max Verstappen meteen op het podium: “Dit is een erg goede start”

17 maart 2019 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn eerste race van het nieuwe seizoen. Verstappen eindigde na een sterke race als derde op het podium.


Verstappen reed een solide race en slaagde erin om de eerste race met een Honda-motor meteen op het podium te finishen. Tevreden gezichten dus bij Red Bull en Verstappen.

Tijdens zijn weg richting het podium passeerde Verstappen Sebastian Vettel in de Ferrari.

“Ik moest Vettel inhalen om op het podium te eindigen, wat hier niet makkelijk is,” vertelde Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Ik was blij om die inhaalactie te kunnen maken en ook druk uit te kunnen oefenen op Hamilton voor de tweede plaats. Daar ben ik erg tevreden mee.”

“De auto voelde redelijk goed aan, vooral op de gele, medium banden. Op de zachte, rode band kon je heel moeilijk volgen. Zodra je dicht bij iemand kwam, werden ze veel te warm. Daarom moest ik afstand houden. Zodra ik op de medium banden reed, voelde de auto erg goed. Ik had een goede balans en reed rustig naar Sebastian toe, zonder de banden te slopen. Toen ik de kans kreeg om hem in te halen, ging ik ervoor en dat pakte goed uit.”

Even leek het nog alsof Verstappen ook Lewis Hamilton zou kunnen aanvallen voor de tweede plaats maar na een foutje en een uitstap door het gras slaagde Verstappen er niet meer in om Hamilton echt te bedreigen.

“Het was ongelukkig,” aldus Verstappen. ‘Ik was wat dingen aan het stuur aan het veranderen en toen remde ik te laat en blokkeerde ik. Uiteindelijk had ik er toch niet voorbij gekund. Hij had meer snelheid dan Sebastian. We waren wel iets sneller, maar je kan gewoon niet inhalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België