Max Verstappen na crash: “De wind maakte het lastig”

28 juni 2019 — Max Verstappen crashte tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Oostenrijk. Volgens de Nederlander lag de wind mee aan de basis van zijn crash.


“Ik vertelde al aan het team dat het lastig was met de wind,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Die was onregelmatig en met vlagen erg sterk. Op sommige plekken brak de achterkant uit, wat op het moment van de crash ook duidelijk te zien was op de data.”

Verstappen was niet de enige rijder die in de problemen geraakte. Uiteindelijk was hij samen met Valtteri Bottas wel het grootste slachtoffer.

“De auto’s zijn erg gevoelig voor de wind, wat je onder meer bij Valtteri kon zien. Een crash helpt natuurlijk niet, maar zoiets kan gebeuren. De schade is gelukkig allemaal te repareren. We reden daarnaast met een versnellingsbak voor de vrijdagen, dus ook dat vormt geen probleem.”

Ondanks de crash is Verstappen wel positief over het raceweekend tot dusver.

“Ik zat met een goed gevoel in de auto, dus dat was eigenlijk wel prima. De rondjes zagen er ook goed uit, al had ik wat last van verkeer. We hebben natuurlijk nog wel wat werk te verrichten, want het kan qua balans tussen bochten- en topsnelheid nog altijd beter. Maar daar gaan we vanavond naar kijken,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België