Max Verstappen: “Na de start dacht ik dat het voorbij was”

01 juli 2019 — Ondanks een enorm slechte start is Max Verstappen er alsnog in geslaagd om de GP van Oostenrijk op zijn naam te zetten. Ook de Nederlander zelf dacht dat na zijn slechte start de race erop zat.


“Na de start dacht ik dat de race over was, maar we bleven pushen”, vertelde Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

Verstappen bleek echter pushen en slaagde er na een sterke inhaalrace in om alsnog vooraan mee te doen voor de overwinning.

“Na de pitstop vlogen we, ook op het rechte stuk. Ik ben erg blij voor het team en Honda. We werken dit seizoen voor het eerst samen en het is geweldig om hier te winnen.”

Met nog twee ronden te gaan passeerde Verstappen Charles Leclerc, die tot dan op weg leek naar zijn eerste F1-overwinning. Er was contact tussen beide rijders maar na een onderzoek van de stewards volgde er geen straf, iets dat volgens Verstappen ook zo hoorde.

“Het is hard racen, anders kan je beter thuis blijven. Als dit niet meer mag, vraag ik me af wat het voor zin heeft om in de Formule 1 te rijden,” aldus Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

N E V E R G I V E UP ߒʰߏ۰ߒʰߏ۰ߒʰߏ» YEEES. Let me start by saying that @hondaracingf1 powered us to a win today ߏưߏưߏ† Thank you to @redbullracing for the amazing car. Orange Army- I hope you enjoyed the show today, you were fantastic! #KeepPushing #AustrianGP ߇ư߇¹ #OrangeArmy ߦ

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België