Max Verstappen na de strijd met Raikkonen: “Het was een saaie race”

24 juli 2016 — Max Verstappen en Kimi Raikkonen streden gedurende een groot deel van de race met elkaar, toch vond Verstappen het maar een saaie race.


Na zijn eerste pitstop kwam Max Verstappen vast te zitten achter Kimi Raikkonen, die zijn eerste pitstop toen nog moest afwerken. Ook tegen het einde van de race vonden beide heren elkaar op de Hungaroring. We kregen een leuke strijd te zien waarbij Verstappen uiteindelijk Raikkonen achter zich wist te houden.

Ondanks de strijd met Raikkonen vond de Nederlander het maar een saaie race, daar op de Hungaroring.

“Het was een fair gevecht met Raikkonen”, zei Verstappen na afloop. “Het is balen hoe het gelopen is. In het begin van de wedstrijd waren we snel, maar konden geen kant op. Ik kwam na mijn eerste stop vast te zitten achter Raikkonen, die op oudere banden reed en dan is het klaar. Daarna reed ik achter hem mijn eigen banden kapot. Na mijn tweede stop, kwam ik in niemandsland terecht. Eigenlijk was het een heel saaie wedstrijd.”

Tijdens het slot van de race was er een aanrijding tussen Verstappen en Raikkonen, waarbij de Fin zijn voorvleugel beschadigde. Raikkonen deed zijn beklag over de boordradio maar Verstappen was daarvan niet onder de indruk.

‘Ik verdedigde gewoon mijn plek. Hij moet maar oppassen toch? Hij mag zijn eigen mening hebben. En ik snap wel dat hij er niet blij mee is,” aldus Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België