Max Verstappen na derde tijd: “Ik kijk enorm uit naar de race”

04 juli 2020 — Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de derde tijd. De voorbije twee jaar wist hij de GP van Oostenrijk telkens te winnen en ook nu hoopt Verstappen om te kunnen strijden voor de overwinning.

Verstappen slaagde er niet in om de polepositie op de Red Bull Ring te veroveren, daar was hij ruim een halve seconde te traag voor. Wel hoopt Verstappen om tijdens de race competitiever voor de dag te komen en met Hamilton en Bottas te strijden voor de overwinning.

“Ik ben tevreden met de derde plek”, zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website.

In tegenstelling tot beide Mercedes-rijders zal Max Verstappen de race op de harde medium-band aanvatten, wat uiteraard voor een andere strategie tijdens de race zal zorgen.

“We starten morgen op een andere band dan de rest uit de top tien, dus het zal interessant gaan worden. Het wordt ook warmer, dus hopelijk gaat dat in ons voordeel zijn. Mercedes zat vandaag helaas op een ander niveau, maar we gaan zien hoe we het morgen kunnen doen.”

“Vorig jaar kwamen we ook wat tekort in de kwalificatie, dus ik verwacht dat we in de race sterker zijn. Ik ben ook de enige die op de medium banden start, ik kijk ernaar uit. We hebben niets te verliezen, dus ik ga proberen om Mercedes het zo lastig mogelijk te maken,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België