Max Verstappen na opgave: “Dit is een drama”

27 augustus 2017 — Hij werd aangemoedigd door tienduizenden Nederlanders die de grens met België overstaken maar het heeft niet mogen zijn. In de achtste ronde kreeg hij af te rekenen met technische problemen op zijn Red Bull, waarna hij zijn RB13 op Kemmel Straight moest parkeren.


“Het is een drama. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de fans die een duur ticket kopen om hier te kijken en dan val je na acht ronden al uit,” zei Verstappen na zijn opgave. “Dat mag gewoon niet gebeuren voor een topteam. Je kan wel zeggen ‘ik heb geen geluk’, maar dit is geen geluk meer, dit is gewoon slecht. Ik had gewoon geen vermogen meer. Dan probeer je nog wat dingen te veranderen op het rechte stuk, maar het heeft geen effect. Waarschijnlijk was het iets met de motor.”

Grote vraag is uiteraard hoe het nu verder moet.

“Wat we moeten doen is zorgen dat dit niet meer gebeurt, want dit mag gewoon niet voor een topteam. Hierna gaan we naar Monza toe, maar daar zal het ook niet veel worden. Ik weet niet wat ik moet zeggen.”

Duidelijk heel wat frustraties bij Max Verstappen, die voor de zesde keer in twaalf races moest opgaven.

“Ik weet niet hoe lang ik dit nog vol hou. Niet lang, dat zeker niet,” besloot een erg teleurgestelde en gefrustreerde Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië