Max Verstappen na sensationele zesde tijd: “Ik hou van zo’n omstandigheden”

28 maart 2015 — Max Verstappen zorgde voor sensatie door zich als zesde te kwalificeren voor de GP van Maleisië.


De 17-jarige Nederlander vocht zich onder moeilijke omstandigheden richting een sensationele zesde plaats op de startgrid. De Toro Rosso-rijder evenaart daarmee tijdens zijn tweede kwalificatie meteen het beste kwalificatieresultaat ooit van zijn vader, Jos Verstappen.

Uiteraard is Max Verstappen erg tevreden met zijn zesde plaats op de startgrid. Nederlandse F1-fans werden er alvast dol van, en ook de media smulden van het kwalificatieresultaat van Verstappen.

“De zesde startplaats is top! Het laatste deel van de kwalificatie ging erg goed, ondanks dat ik het moeilijk had in het eerste en tweede deel van de sessie, toen ik met de auto en de remmen worstelde. Ik had een goed einde van het tweede deel van de kwalificatie, vlak voor de regen. Daar had ik wat geluk mee, maar ik was blij dat het ging regenen, want ik houd ervan om in die omstandigheden te racen,” zegt Verstappen op zijn officiële website.

Max Verstappen liet ook weten dat Toro Rosso er vanuit gaat dat het morgen een droge race zal worden. Verstappen meent dan ook dat morgen een puntenfinish van op de zesde plaats op de startgrid zeker tot de mogelijkheden behoort.

“We bekijken nog met het team hoe we de auto voor de race kunnen verbeteren. Maar mijn lange stints waren niet slecht, dus ik maak me geen zorgen. Onze racesnelheid is normaalgesproken prima, dus ik kijk uit naar de Grand Prix. De zesde positie is een goed uitgangspunt. Ik ga ervoor om de race uit te rijden en punten te scoren.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België