Max Verstappen na snelste tijd: “We zijn momenteel vijf seconden te traag!”

13 november 2020 — Max Verstappen was op vrijdag tijdens beide oefensessies de snelste. Verstappen spreekt van een positieve dag maar volgens de Nederlander is men nog ruim vijf seconden verwijderd van waar men hoort te zijn.

‘Over het algemeen was het een positieve dag voor ons,” blikt Verstappen terug op de eerste dag van het raceweekend in Turkije.

Volgens Verstappen beleefde iedereen twee erg moeilijke oefensessies om de baan van het Istanbul Park circuit nog steeds veel te weinig grip biedt en erg glad is.

“De auto werkte goed en daar ben ik best wel blij mee. De grip hier kan niet slechter worden, het is nog steeds alsof we op ijs rijden en veel erger dan in Portimão. Maar uiteindelijk is het hetzelfde voor iedereen en we moeten er ons op instellen.”

Verstappen vervolgt met een kwinkslag want in tegenstelling tot anders hoopt hij deze keer niet dat het eventueel regent.

“Ik hoop dat het niet gaat regenen, want dan moeten we op spikes gaan rijden. We zullen het er tijdens de rijdersvergadering over hebben waarom hier het asfalt zo glad is. We zijn hier vijf seconden langzamer dan wat we hier hadden moeten rijden.”

Op vrijdag mag Verstappen dan wel twee keer de snelste geweest zijn, Verstappen verwacht wel dat Mercedes op zaterdag en zondag een pak beter zal presteren.

“Ik hoop dat de baan beter zal worden en Mercedes zal de zaakjes morgen wel voor elkaar hebben. Ik hoop dat we competitief zijn tijdens de kwalificatie, en in de race weet je nooit wat er gaat gebeuren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België