Max Verstappen na teleurstellende kwalificatie: “Dit is zwaar balen”

26 november 2016 — Verstappen kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Abu Dhabi en dat was een erg teleurstellende kwalificatie voor de Nederlander.


Aanvankelijk zag het er nog goed uit dit raceweekend. De resultaten tijdens de oefensessies waren bemoedigend en ook tijdens het begin van de kwalificatie verliep alles goed. Toen het in Q3 echter om de knikkers ging maakte Verstappen een foutje waardoor hij niet verder geraakte dan een zesde plaats op de startgrid.

“Het is enorm frustrerend, eigenlijk liep alles heel gemakkelijk. In Q3 ging ik in mijn eerste run wijd in bocht elf en daar verloor ik twee tienden, en in de tweede run zag het er tot bocht elf heel goed uit want ik was al twee tienden sneller,” zo valt te lezen op ‘verstappen.nl’. “Als die bocht normaal was verlopen dan had ik me dus in totaal vier tienden verbeterd. Maar ik blokkeerde rechts voor en ging wijd en dan kun je jezelf wel voor de kop slaan. Het had vandaag heel gemakkelijk een derde plek kunnen zijn en dan is P6 zwaar balen.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo slaagde erin om een plaats op de tweede startrij te veroveren, al was hij wel ruim acht tienden trager dan polesitter Hamilton. Verstappen was dan weer slechts zo’n twee tienden trager dan Ricciardo, al resulteert dat dus wel in drie plaatsen op de startgrid.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België