Max Verstappen na vijfde plaats: “Aangenaam verrast door ons tempo”

26 november 2017 — Max Verstappen heeft het seizoen met een vijfde plaats tijdens de GP van Abu Dhabi afgesloten en al bij al was de Nederlander daar best tevreden mee.


In een weekend dat gedomineerd werd door Mercedes werd Max Verstappen vijfde tijdens de GP van Abu Dhabi. Valtteri Bottas mocht na afloop van de race de bloemen aan zijn Emilia geven en met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel was het podium compleet.

Kimi Raikkonen legde beslag op de vierde plaats en Verstappen kon het tempo van de Fin goed bijhouden maar hij kreeg nooit de gelegenheid om een echte actie te ondernemen.

“Ik heb wel iets geprobeerd bij Raikkonen maar hij hield de deur goed gesloten. Het was spijtig dat ik hem niet voorbij geraakte,” laat Verstappen weten. “Op deze baan is het heel moeilijk om in te halen en ik kon wel tot op anderhalve seconde van hem komen maar ik had al snel door dat inhalen heel moeilijk zou worden.”

Het was echter niet allemaal kommer en kwel voor de Nederlander want hij was tevreden met de balans van de wagen en het tempo dat ze voor de dag konden brengen maar al bij al was het toch maar een saaie race, laat hij op zijn persoonlijke website optekenen.

De gedubbelde rijders zorgden er ook voor dat Verstappen terrein verloor ten opzichte van Raikkonen.

“Magnussen ging in de fout en Wehrlein wou daarvan profiteren. Ze geraakten in een gevecht met elkaar verwikkeld terwijl ik achter hen reed en dat kwam me niet zo goed uit. Magnussen liet me voorbij in bocht drie en dat is een heel snelle bocht, daardoor verloor ik nog meer tijd. Maar het is wat het is.”

Wanneer men Max vraagt of hij volgend jaar voor drie overwinningen zal gaan antwoordt hij vastberaden: “Minimum!”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België