Max Verstappen: “Nieuwe wagen is op alle vlakken een stap vooruit”

19 februari 2020 — Na de eerste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya blikt Max Verstappen tevreden terug. Volgens Verstappen is de RB16 duidelijk een stap vooruit tegenover de wagen van vorig jaar.

“Het is altijd belangrijk om veel ronden te rijden,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“We zijn blij met vandaag, met hetgeen we over de auto hebben kunnen leren en alle data die we hebben kunnen verzamelen. Het was een lange dag, maar we hebben veel kunnen testen, dat is het belangrijkste. Naar de rondetijden kijken we nog niet, we richten ons op onszelf.”

Verstappen maakt echter al wel een vergelijking met vorig jaar en die vergelijking geeft de Nederlander een goed gevoel.

“Ik voel dat we ten opzichte van vorig jaar een stap vooruit gezet hebben, zoals waarschijnlijk iedereen. De RB16 voelt beter aan dan de auto van vorig seizoen, maar dat moet natuurlijk ook,” aldus Verstappen.

“De auto is nu sneller, overal, dus dat is goed. Qua betrouwbaarheid ziet het er ook goed uit. Het was een positieve dag, zowel de auto als de motor functioneerden prima. Dat is wat we willen zien. Daar ben ik erg blij mee.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België