Max Verstappen ontgoocheld na kwalificatie: “We kunnen niet tevreden zijn”

30 maart 2019 — Max Verstappen kwalificeerde zich op het circuit van Sakhir als vijfde voor de GP van Bahrein. De Nederlander reageerde na afloop teleurgesteld.


“Ik wist van tevoren nog niet wat ik van de kwalificatie moest verwachten, want ik wist nog niet waar we stonden,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Ik worstelde het hele weekend al met de balans en ik ben nog niet blij met de auto. Dat was in de kwalificatie weer het geval. We hebben allemaal dingen geprobeerd, maar het kwam er gewoon niet uit. We hebben er het beste van gemaakt, maar we kunnen niet tevreden zijn met wat we vandaag lieten zien.”

Teleurstelling dus bij Verstappen, die niet echt enthousiast is over de racesnelheid van zijn RB15. Tijdens de oefensessies op vrijdag leek die goed maar de problemen van vandaag zorgen voor twijfels.

“Dat klopt, maar met de balans die ik vandaag had, wil ik daar nog niet aan denken”, aldus Verstappen. “Ik ben al blij dat ik vijfde sta. We zien het morgen wel hoe de auto gaat reageren. Op de een of andere manier krijgen we de zachte banden het hele weekend nog niet goed aan het werk, dus ik hoop dat we op de medium compound competitiever zullen zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België