Max Verstappen ontsnapte in Oostenrijk twee keer aan een bestraffing

02 juli 2019 — Na afloop van de race werd Max Verstappen niet bestraft voor zijn aanrijding met Charles Leclerc. Wat weinigen echter tot dusver wisten was dat Verstappen ook aan een mogelijke tweede bestraffing ontsnapt was.


Het duurde enkele uren maar Max Verstappen kreeg na afloop van de race te horen dat hij zijn overwinning tijdens de GP van Oostenrijk mocht behouden en niet bestraft werd. Eerder tijdens de race, namelijk tijdens de start, scheelde het echter ook niet veel of Verstappen werd bestraft.

Verstappen stond bij de start redelijk ver naar voren op zijn gridpositie, net zoals ook Kevin Magnussen ver naar voren stond. In tegenstelling tot de Deen, die een drive through-penalty opgelegd kreeg, ontsnapte Verstappen daarvoor wel aan een bestraffing.

Tijdens de startsequentie bleef Verstappen stil staan, waardoor de sensor geen signaal doorgaf. Verstappen leek echter net als Kevin Magnussen erg ver naar voor te staan maar omdat Verstappen zijn start compleet miste en hij terugviel van de tweede naar de zevende plaats oordeelden de stewards dat het niet de moeite was om dit verder te onderzoeken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België