Max Verstappen: “Over de aanrijding met Stroll wil ik niet veel zeggen”

23 oktober 2020 — Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie de tweede tijd maar zijn sessie stond vooral ook in het teken van zijn aanrijding met Lance Stroll.

Verstappen begon zijn terugblik op vrijdag met het beschrijven van de omstandigheden op het F1-circuit vlakbij Portimao. De baan lag er nog glad bij en we zagen dan ook veel rijders, waaronder Verstappen, spins maken.

“Het was niet gemakkelijk met het nieuwe asfalt”, aldus Verstappen. “Het was glad en er is maar één goede lijn die je kunt rijden. Als je te wijd gaat verlies je meteen veel grip. Het duurt lang voordat de banden op temperatuur zijn, ja, het is erg lastig hier en dan stak ook de wind later in de middag ook nog op.”

“We hebben de auto tussen de eerste en tweede vrije training kunnen verbeteren en deze voelt nu beter aan, en is beter te rijden.”

Wat zijn aanrijding met Lance Stroll betreft hield Verstappen zich op de vlakte en was hij minder spraakzaam.

“Over het incident met Stroll wil ik eigenlijk niet teveel zeggen. Ik was verrast dat hij instuurde. Ik weet niet waar ik heen had moeten gaan. Ik begon mijn snelle ronde en hij had zijn snelle ronde net gereden. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Het is maar de tweede vrije training en het is jammer dat we elkaar raakten,” besloot Verstappen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België