Max Verstappen over GP van Toscane: “Ik hou van nieuwe uitdagingen”

10 september 2020 — Max Verstappen laat weten dat hij uitkijkt om te racen op het circuit van Mugello en dat hij en zijn team zich zo goed als mogelijk hebben voorbereid, dat vertelt hij op zijn officiële website.

De jonge Nederlander vertelt dat hij recent nog wel gereden heeft op de baan van Mugello en dat hij het een geweldig circuit vindt maar hij heeft er nog nooit geracet. Hij wil het niet onderschatten en waarschuwt dat het best wel een unieke baan is, niet echt te vergelijken met circuits die al jaren op de kalender staan en het wordt er moeilijk om in te halen.

Een van de grootste uitdagingen van het circuit worden ongetwijfeld de banden volgens Verstappen want het circuit bestaat hoofdzakelijk uit hogesnelheidsbochten.

Ook de stap in het onbekende zal spannend zijn laat Verstappen weten en het wordt dan ook afwachten hoe de auto zal reageren. Maar tegelijkertijd ziet hij het ook als een goede test voor het team en voor de rijders.

De oefensessies op vrijdag zullen met andere woorden van levensbelang zijn.

“De engineers hebben al veel simulatiewerk verricht en we hebben ons op de best mogelijke manier voorbereid, maar er zal veel fine-tuning nodig zijn op het circuit. Dat is normaal, maar dat maakt de vrijdag des te belangrijker,” aldus Verstappen op zijn officiële website.

Verstappen kijkt vooral uit naar de snelle bochten op het circuit zoals bochten een en twee, die volgas genomen worden. Hij stipt wel aan dat hij weinig ervaring heeft op de baan van Mugello maar hij houdt van nieuwe uitdagingen: “Het is goed om voor iedereen de boel wat door elkaar te schudden,” voegt hij daar nog aan toe.

Samengevat kijkt Verstappen uit naar de eerste GP van Toscane en de Nederlander hoopt dan ook op een betere afloop dan afgelopen weekend in Monza.

“Het zal enorm snel gaan en geweldig vermakelijk in een Formule 1-auto. Hopelijk eindigt ons weekend op Mugello beter dan afgelopen weekend.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België