“Max Verstappen reed al meer simraces dan tijdens een heel F1-seizoen”

30 mei 2020 — Ook Red Bull-teambaas Christian Horner ontsnapt niet aan de lockdown maar in zijn eigen column op de officiële website van zijn team laat hij weten dat hij veel contact houdt met zijn personeel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Voor het seizoen normaalgesproken zou beginnen werd Red Bull beschouwt als de grote uitdager voor wereldkampioen Mercedes. Dat is nog niet veranderd maar zonder COVID-19 hadden we nu al geweten of ze die status al dan niet verdienden.

Het coronavirus heeft het F1-circus samen met het hele dagelijkse leven stilgelegd en dat geldt ook voor Christian Horner en zijn team. Zoals dat tegenwoordig gaat heeft hij wel veel contact via de digitale weg met zijn personeel en daar horen ook F1-piloten Max Verstappen en Alex Albon bij.

“Door de lockdown heb ik natuurlijk zowel Max als Alex niet persoonlijk kunnen zien, maar we houden wel contact via WhatsApp en via de telefoon,” aldus Horner. “Het lijkt allemaal nogal ouderwets om iemand te bellen deze dagen omdat we allemaal videocalls doen!”

“Ze hebben contact gehad met al het personeel via videoboodschappen en ze kwamen op de laatste live chat die ik met het team heb gehouden om iedereen op de hoogte te houden. Ik ben ook blij te kunnen zeggen dat ze hebben deelgenomen aan onze online fitness sessies.”

Horner weet dat zijn rijders fit blijven maar hij vertelt erbij dat F1-piloten niet gemaakt zijn om de hele dag opgesloten te zitten. Hij beseft dat ze trappelen van ongeduld om weer aan de slag te kunnen gaan.

“Ze houden zich fit, maar racepiloten zijn geen kooidieren. Ze hebben allebei simraces gedaan. Vooral Max is erdoor geobsedeerd en heeft waarschijnlijk meer races gedaan dan een heel F1-seizoen bij elkaar en ook Alex heeft het geweldig gedaan in de virtuele GP’s voor ons.”

“Beide rijders hebben deze tijd positief gebruikt, maar ze staan nu te trappelen om weer aan de slag te gaan.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Another day of #stayhome ✅

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België