Max Verstappen schrijft opnieuw geschiedenis: jongste F1-piloot ooit die punten behaalt

29 maart 2015 — Max Verstappen schreef twee weken geleden in Australië geschiedenis door de jongste F1-piloot ooit te worden die aan de start verscheen van een F1-race. Vandaag zette de Nederlander opnieuw een record op zijn naam.


Na een erg sterke race finishte Verstappen als zevende in de GP van Maleisië. Verstappen won enkele opmerkelijke gevechten, waaronder een gevecht met zijn teamgenoot en de collega’s van Red Bull. Zijn uitstekende race werd uiteindelijk beloond met zes wk-punten.

“Het ging heel goed,” vertelt Max Verstappen na afloop van de race en valt te lezen op zijn officiële website. “In de eerste ronde was het wat moeilijk, maar daarna konden we over op de harde banden. In het begin had ik nog wel wat problemen met de remmen, maar na vijtien rondjes was de auto gewoon super. In de eerste ronde was het best wel krap, maar daar heb ik niet teveel risico genomen. Uiteindelijk eindigen we voor de beide Red Bulls en dat is een prima resultaat.”

Verstappen mag dan nog maar 17 jaar zijn, ook op fysiek vlak kon de Nederlander goed mee in Maleisië, één van de meest uitdagende en belastende races op de F1-kalender.

“Qua fysiek viel de wedstrijd wel mee. Het was best wel warm tegen het einde van de race en ik heb flink wat gedronken, maar uiteindelijk was het prima te doen.”

Verstappen komt dankzij zijn zes punten in de wk-tussenstand op gelijke hoogte met zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.

What a race! Really happy to finish 7th smile. And the best 'bull' too. Had some great fights with the bigger brother ߘϰߑŒ #F1 #P7 #happy #onmywayhome #hometime #relax

Een foto die is geplaatst door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België