logo
 

Heeft Max Verstappen binnenkort eindelijk zijn rijbewijs?

10 januari 2015 — Max Verstappen is goed op weg om zijn rijbewijs te gaan behalen. De Nederlander slaagde immers in zijn theoretisch examen.


Wat is daar nu bijzonder aan? Dat is de gedachte die ook ons in eerste instantie overvalt. Het blijft echter opmerkelijk dat de zeventienjarige Nederlander binnen een dikke twee maanden de jongste racepiloot ooit wordt die aan de start komt van een F1-race, terwijl hij niet eens een rijbewijs bezit.

“Het viel me mee om het theorie-examen te halen”, aldus Max Verstappen op de officiële website van de Nederlander. “Donderdag heb ik er zeven uur voor geleerd en vrijdag ben ik ervoor geslaagd. Ik leer vlot, dus ik vond het niet moeilijk.”

Verstappen, die in België woont, zal echter nog tot 30 september moeten wachten alvorens hij zijn praktijkexamen mag afleggen.

“In België moet je minimaal achttien jaar zijn om voor je praktijkexamen op te mogen gaan. Wel mag ik nu onder begeleiding autorijden, maar alleen in België.”

Enige tijd geleden kwam er nog kritiek dat er steeds jongere piloten hun debuut maken in de Formule 1. Niemand zal echter het record van Max Verstappen verbreken. Vanaf 2016 moet een F1-piloot immers eerst zijn rijbewijs behaald hebben alvorens hij aan de start mag verschijnen van een F1-race.

Max Verstappen is dus echter nog een uitzondering en dat maakt het des te merkwaardiger dat het 17-jarig racetalent binnenkort tegen meer dan 300 km/u over de baan zal scheuren maar dat hij dus nog geen rijbewijs op zak heeft. Begrijpe wie begrijpen kan ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België