Max Verstappen: “Slechtste vrijdag van het jaar”

13 juli 2019 — Max Verstappen was niet tevreden na de oefensessies voor de GP van Groot-Brittannië, de Nederlander had moeilijkheden om de balans van zijn RB15 juist te krijgen voor de snelle bochten van Silverstone.


De Red Bull-rijder sloot de vrijdag af met een zevende tijd op ruim acht tienden van Bottas en ook zijn teamgenoot Pierre Gasly was een maatje te groot. Verstappen heeft moeite om het nieuwe asfalt van Silverstone onder de knie te krijgen maar evengoed was de balans van zijn RB15 zoek.

“Natuurlijk moet je op het nieuwe asfalt nog zoeken naar het niveau van de grip maar het is wel oké,” aldus Verstappen.  “Het is op sommige plaatsen een beetje hobbelig dus dat is jammer, maar over het algemeen is er meer grip. Alle rijders vinden dit leuk.”

“Het was over het algemeen behoorlijk winderig, dus het was niet gemakkelijk en we hadden duidelijk geen goede balans, dus dat maakt het nog moeilijker. Op dit moment zou ik zeggen dat deze vrijdag een van de ergste is die ik dit jaar heb gehad, dus we moeten nog steeds werken.”

Ondanks de moeilijke dag die hij beleefde heeft Verstappen niet het idee dat de kloof met Mercedes en Ferrari hopeloos groot is.

“Het is hier niet zo gemakkelijk voor banden met de hogesnelheidsbochten, dus het zal interessant zijn om te zien welke keuzes iedereen morgen en in de race maakt.”

“Het is veelbelovend dat we nog steeds vrij dicht bij Mercedes en Ferrari staan, dus er is nog veel potentieel voor dit weekend.”

Na de eerste oefensessie zagen we Pierre Gasly bovenaan de tabellen staan en dat is ongetwijfeld een opsteker voor de jonge Fransman.

“Ik ben blij omdat het een hele goede dag van onze zijde was en de beste vrijdag van het seizoen,” vertelt Gasly.

“We hebben na Oostenrijk een aantal veranderingen doorgevoerd en we hebben een goed plan om de situatie te verbeteren.

“Er zijn nog een paar verbeteringen die ik kan doen en mijn ronde was niet perfect in FP2, dus ik kan er nog steeds wat meer uit halen, maar over het algemeen ben ik tevreden.

“Het is pas vrijdag, dus we zullen niet te enthousiast worden, maar we moeten deze kant op blijven gaan,” besluit Gasly.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België