logo
 

Max Verstappen sluit F1-seizoen af op het podium: “Erg blij”

25 november 2018 — De Nederlander Max Verstappen is het seizoen in schoonheid geëindigd door in Abu Dhabi op het podium te eindigen. Na een moeilijk begin van de race slaagde Verstappen er alsnog in om als derde over de streep te rijden.


Tijdens de start kreeg Verstappen meteen met een motorprobleem af te rekenen. Na een aanvankelijk goede start viel Verstappen daardoor plots enkele plaatsen terug.

“Het was geen gemakkelijke race. Vlak na de start had ik een probleem: ik kwam goed weg, maar mijn motor ging in een veilige modus en dat had ik na de herstart nog een keer,” aldus Verstappen.

“Het was niet eenvoudig, maar we wisten terug naar de top te komen en druk op de concurrentie voor ons uit te oefenen. Onze pitstop was vrij vroeg, maar dat moest wel, want ik was op de hypersoft banden gestart. Het lukt om de supersofts in goede conditie te houden en onze racesnelheid was goed.”

Tegen het slot van de race slaagde Verstappen erin om zijn derde plaats tegenover teamgenoot Daniel Ricciardo te handhaven.

“De laatste ronden waren lastig, want voor me reed een Toro Rosso die olie lekte. Die kwam op mijn vizier, waardoor ik niet goed kon zien. Ik ben erg blij met de derde plek!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië