Max Verstappen teleurgesteld na kwalificatie

02 juli 2016 — Tijdens een spannende kwalificatie slaagde Max Verstappen er niet in om beter te doen dan de negende tijd, een teleurstellende resultaat.


Verstappen was na afloop van de kwalificatie teleurgesteld. Onder uitdagende omstandigheden reed de Nederlander de negende tijd, wat uiteindelijk zal resulteren in een achtste plaats op de startgrid. Verstappen schuift door de gridpenalty voor Sebastian Vettel immers nog een plaatsje op naar voor.

Echt tevreden is Verstappen niet, al is volgens hem alles nog mogelijk tijdens de race.

“Het is resultaat is zwaar teleurstellend”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Toen het droog was ging het nog prima, maar we zijn gewoon te vroeg naar buiten gegaan tijdens die laatste run, toen de baan opdroogde. Ik was met nog zo’n 50 seconden te gaan al aan mijn laatste ronde bezig, dus toen was het wel te verwachten dat iedereen nog onder mijn tijd door zou duiken. Natuurlijk blijft het onder deze weersomstandigheden een tombola, maar dan moet je juist goed gokken vind ik. Als je weet dat de baan flink opdroogt, moet je gewoon met vijf seconden te gaan over de streep komen.”

“Gelukkig is er morgen nog genoeg kans op een goed resultaat. Ik kan op de super zachte banden starten, dus er is nog van alles mogelijk”, kijkt Verstappen al vooruit naar morgen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België