Max Verstappen tempert verwachtingen voor GP van Groot-Brittannië

11 juli 2019 — Na een indrukwekkende overwinning op de Red Bull Ring in Oostenrijk tempert Max Verstappen de verwachtingen voor komend raceweekend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

In Oostenrijk slaagde Verstappen erin om na een desastreuze start een indrukwekkende inhaalrace in te zetten en alsnog de overwinning te claimen. Het contact met Leclerc tijdens Verstappen zijn inhaalmanoeuvre op de Monegask zorgde voor nog wat extra spektakel.

Red Bull werd in Oostenrijk deels geholpen door de erg warme temperaturen waardoor vooral Mercedes niet om de overwinning kon strijden. In Silverstone zal het echter niet zo warm worden en Verstappen verwacht dan ook niet dat Red Bull even competitief als in Oostenrijk zal zijn.

“Dan hebben we een temperatuur van veertig graden nodig, dat werkte de vorige keer in ieder geval goed!” aldus Verstappen tegenover de verzamelde pers in Silverstone.

“Wij hadden minder problemen met de koeling dan Mercedes en waren sterker in de bochten dan Ferrari. Door onze nieuwe voorvleugel en iets meer vermogen, waren we gewoon sneller.”

Bij Red Bull-Honda ligt de focus de komende maanden op het verder ontwikkelen van zowel het chassis en de motor.

“We moeten blijven ontwikkelen, zowel de auto als de motor. Als coureur wil je altijd meer grip en een hogere topsnelheid, maar dat is niet iets wat je even voor elkaar hebt. We blijven dus aan onze prestaties werken. Hopelijk kunnen we later dit seizoen met een nieuwe Honda-motor nog dichterbij zitten,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België