Max Verstappen tevreden: “De balans van de wagen was uitstekend”

25 augustus 2017 — Max Verstappen reed zowel tijdens de eerste als de tweede oefensessie de vierde tijd. De Nederlander blikt alvast tevreden terug op de eerste dag.


“Het ging vandaag best goed. De balans van de auto was prima. Het kan natuurlijk altijd beter, maar we zaten er niet ver vanaf”, vertelde Max Verstappen tegenover ‘Verstappen.nl’. “We verliezen wel nog teveel tijd op de rechte stukken, zoals je in de tijden in de eerste en laatste sector kunt zien. Daniel was daarom met een andere filosofie onderweg. We zoeken een goed compromis, want het is lastig voor ons om hard te gaan op de rechte stukken én snel te zijn in de bochten. Dus het is niet eenvoudig.”

Ondanks het feit dat Verstappen twee keer de vierde tijd kon laten noteren vermoedt Verstappen dat hij morgen geen plaatsje op de eerste twee startrijen zal kunnen veroveren.

“Normaal gesproken zijn we tijdens de kwalificatie weer het derde team, omdat de eerste twee teams hun vermogen dan kunnen opschroeven. Het ziet er niet naar uit dat het gaat regenen, dus dan staan we vijfde of zesde. Ik hoop zeker op regen, dat is natuurlijk beter voor ons. Daar ziet het nu niet naar uit, maar je weet het nooit op Spa,” blikt Verstappen vooruit naar de kwalificatie.

Aan de steun zal het alvast niet liggen. Vandaag waren er al erg veel Nederlanders op het circuit van Spa-Francorchamps. Op zaterdag en zondag zullen dat er nog een pak meer zijn.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België