Max Verstappen tevreden met derde plaats: “We zijn gefinisht waar we verdienen te finishen”

25 oktober 2020 — Enkel bij de start kon Max Verstappen zich even in de debatten mengen maar tijdens de rest van de race waren beide Mercedes-rijders te snel. Met een derde plaats is Verstappen dan ook best tevreden.

“De start was wel redelijk oké. Het regende een beetje, dus er was erg weinig grip en het was lastig om de auto op de baan te houden,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website over het chaotisch begin van de race.

“Het was moeilijk om temperatuur in mijn banden te krijgen en ik wilde ook niet teveel riscio nemen, want ik wist wel dat wij sneller waren dan Charles Leclerc bijvoorbeeld. Ik probeerde uit de problemen te blijven, maar ik had een klein contact met Sergio Perez. Hij gaf mij te weinig ruimte dus hij schakelde zichzelf uit. Gelukkig had ik geen schade.”

Tijdens het vervolg van de race slaagde Verstappen er opnieuw in om naar de derde plaats te rijden, de plaats waarop de Nederlander ook zou finishen. Verstappen stond op een andere strategie dan Hamilton en Bottas maar finishte opnieuw op het podium en daar is hij tevreden mee.

“De Mercedessen reden op de harde band, maar die band was niet geweldig. De medium band was de beste band, dus het had niet veel verschil gemaakt als ik op de medium compound banden was gestart, want dan had ik tijd verloren op de harde banden. Over het algemeen zijn we dus gefinisht waar we verdienden te finishen. We staan weer op het podium, dus dat is prima,” besloot Verstappen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België