Max Verstappen tevreden met derde tijd: “Een mooie dag op een gaaf circuit”

11 september 2020 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Mugello. De Nederlander reed tijdens de tweede oefensessie de derde tijd en daar is hij best tevreden mee.

“We hadden een goede dag. We mogen tevreden zijn met hoe de auto ging”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

Verstappen was tijdens de tweede oefensessie iets meer dan twee tienden trager dan Valtteri Bottas die in de Mercedes een nieuw baanrecord op Mugello reed en daar is hij uiteraard blij mee.

“We zitten niet ver van Mercedes af, dat is goed. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar ik ben over het algemeen tevreden met de balans van de auto.”

Over het circuit van Mugello heeft Verstappen niets dan lof, de Nederlander vindt het duidelijk een leuk circuit om op te rijden.

“Het is een erg gaaf circuit met al die snelle bochten. Om met een Formule 1-auto gemakkelijk vol gas door Arrabbiata 1 en 2 te gaan, is ongelofelijk. Het is erg mooi en genieten om hier te rijden. Het is een erg vloeiend circuit, waar ik van houd. Er zijn geen langzame bochten, dat is fijn.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België