Max Verstappen tevreden met kwalificatie: “Van op P3 proberen Mercedes aan te vallen”

05 december 2020 — Max Verstappen zette tijdens de laatste oefensessie de snelste tijd neer en dan beginnen sommigen uiteraard te hopen dat Verstappen ook de polepositie zou veroveren. Verstappen moest achter beide Mercedessen echter genoegen nemen met P3 maar daar is hij best tevreden mee.

“We hadden een goede kwalificatie. Ik ben tevreden met de derde plek en het is een goed resultaat voor ons op een baan als deze,” aldus Verstappen volgens zijn officiële wesite.

“Het is een korte ronde met maar weinig bochten, waardoor het iets dichter bij elkaar zat dan normaal. Na de eerste run zat ik twee tienden achter Bottas, dus ik wist dat het moeilijk zou worden.”

“Om uiteindelijk binnen één tiende te eindigen, was niet slecht. We starten morgen op een andere band ten opzichte van de Mercedessen, dus het zal interessant worden hoe dat voor ons uit gaat pakken.”

Wat de race betreft start Verstappen op de zachte bandencompound terwijl Valtteri Bottas en George Russell op de medium band zullen vertrekken. Tijdens de start zou dat Verstappen een voordeel kunnen geven maar op de vraag of hij ook voorbij Russell en Bottas zal geraken antwoordt Verstappen als volgt.

“Waar dat mogelijk is. Ik had vorige week in ieder geval een betere start op de derde plek dan op de tweede plek. We komen er morgen achter en ik kijk ernaar uit,” aldus Verstappen.

“Op deze baan liggen alle rondetijden dicht bij elkaar, dus het zal van de start afhangen en daarna hebben we veel rondjes waardoor we ook veel verkeer tegen gaan komen, dus het zal niet makkelijk worden. We hebben in ieder geval niets te verliezen, dus we kunnen maar beter plezier maken en zien wat we morgen kunnen doen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België