logo
 

Max Verstappen twee keer de snelste: “We hadden een goede dag”

09 juni 2018 — Max Verstappen is in Montreal zowel voor als na het middagmaal bovenaan de tabellen te vinden op vrijdag. Het zal hem ongetwijfeld plezieren nadat de laatste weken in het teken stonden van zijn crash in Monaco.


Als hij het raceweekend op deze manier kan blijven verderzetten in Canada loopt waarschijnlijk geen enkele journalist nog het risico op een kopstoot van Verstappen (VIDEO: Verstappen: “Wie nog zo’n vragen stelt kan een kopstoot krijgen”). De jonge Nederlander was de snelste man op vrijdag en hij kan dan ook niet anders dan tevreden zijn met dat resultaat.

“We hadden een goede dag,” aldus Verstappen op zijn officiële website. “De auto werkte goed maar we komen toch nog wat topsnelheid te kort, dat kon je goed zien in de lange runs. Mercedes lijkt daar erg sterk in maar we zitten er niet ver achter. Het ziet er positief uit.”

In de voormiddag bleef Verstappen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton voor. Met nog een half uur te gaan in de sessie kwam hij naar buiten op de hypersoft compound en was hij ongeveer een halve seconde sneller dan de tijd van Hamilton. De Brit was echter op zijn beurt ook bezig aan snelle ronde en wist op de ultrasoft compound de schade nog te beperken tot minder dan een tiende van een seconde. 

Ook na de lunch sloeg Verstappen halverwege de sessie toe op de hypersoft compound. In zijn eerste snelle ronde was hij 0,130 seconde sneller dan Kimi Raikkonen, die zijn snelste ronde ook op de hypersoft compound liet noteren.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië