Max Verstappen tweede na geweldige inhaalrace: “Ik ben erg blij”

21 oktober 2018 — Max Verstappen heeft op het Circuit of The Americas opnieuw een geweldige inhaalrace gereden. Van op de achttiende plaats knokte Verstappen zich naar de tweede plaats.


“Het was een beetje onverwacht. We hadden een goede start en een prima eerste ronde en daarna lag ik al snel weer op de vierde plek,” begint Verstappen zijn terugblik op zijn inhaalrace en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“We konden het tempo van de leiders prima volgen en we hadden een goede snelheid. We maakte de juiste keuze om eerder te stoppen dan Valtteri en vanaf daar kon ik mijn eigen race rijden. Op het einde kon ik druk zetten, maar helaas waren mijn superzachte banden meer versleten in vergelijking met de mannen om mij heen die op de zachte banden reden. Ik ben erg blij. Ik heb mijn schoen zelfs vernield, omdat ik zo hard heb gepusht.”

Tegen het einde van de race reden Kimi Raikkonen, Max Verstappen en Lewis Hamilton op amper een tweetal seconden van elkaar. Hamilton zette in de slotronden de aanval in op Verstappen maar de Nederlander counterde de aanval en slaagde erin om als tweede over de finish te rijden.

“Op dat moment had ik echt moeite met de achterbanden. Ik verremde mij in bocht twaalf. Het was een goed gevecht in de hairpin en door de snelle rechterbocht pushte ik zo hard als ik kon. Lewis reed echter ook op de grens, dus ik was blij dat ik tweede wist te blijven,” aldus Verstappen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België