logo
 

Max Verstappen van 19de naar 5de plaats: “Het ging goed”

30 september 2018 — Max Verstappen reed een zeer sterke inhaalrace tijdens de GP van Rusland. Van bij de start koos de Nederlander resoluut voor de aanval, haalde hij heel wat wagens in, en finishte hij uiteindelijk als vijfde.

Verstappen bewees in Sochi nog maar eens dat hij over veel talent en de nodige portie lef beschikt. Cruciaal wanneer je, weliswaar met een betere wagen, achteraan moet vertrekken en alsnog een mooi resultaat aan de finish wil behalen.

“Het ging goed. Ik had een prima start en ik kon door het veld naar voren en heel snel lag ik alweer op de vijfde plek, dus dat was heel goed,” zo valt te lezen op Verstappen zijn officiële website. “Mijn auto voelde goed aan en de grip was ook meteen in orde, dus toen konden we gemakkelijk door het veld heen. Het voelde allemaal goed aan, dus daar ben ik blij mee.”

In zijn Red Bull reed Verstappen lange tijd ook aan de leiding van de race. Verstappen ging immers erg lang door op zijn eerste setje banden, bijna tot helemaal aan het einde van de race. Desondanks slaagde hij erin om beide Mercedes-wagens en Vettel achter zich te houden. Na zijn pitstop was het een kwestie van de race gewoon uitrijden.

“We moesten de auto naar de finish brengen en er zat toch niet meer in. Geen kans. De banden gaan na een paar ronden linksvoor kapot, dus je kan niet echt pushen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België