Max Verstappen verkozen tot ‘Persoonlijkheid van het jaar’

10 december 2017 — Op vrijdagavond is Max Verstappen tijdens het 'FIA Prize Giving gala' verkozen tot 'FIA Personality of the Year'.


De Nederlander ontving de prijs in het Château de Versailles, waar ook de overige trofeeën van het voorbije autosportseizoen werden uitgereikt. Opmerkelijk is het feit dat Max Verstappen de award voor ‘FIA Personality of the Year’ voor het derde jaar op rij won.

“Het is super dat ik wederom deze prijs heb ontvangen bij de FIA”, liet Max Verstappen tegenover zijn officiële website weten. “Het is een hele mooie erkenning.”

Verstappen blikte ook terug op het voorbije seizoen, dat niet altijd even makkelijk was.

“Met mijn twee overwinningen was het natuurlijk een redelijk positief seizoen. We hadden wel een moeizame start met te veel problemen. In die zin was het leerzaam om ook op de moeilijke momenten positief te blijven. Na de uitvalbeurten was het fijn om de race in Maleisië te winnen. Dat was mijn hoogtepunt van het seizoen.”

“Ik voel me helemaal thuis bij Red Bull Racing. Het is een geweldig team en de samenwerking verloopt top. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een stap vooruit maken. We werken er hard aan om er dan vanaf het begin te staan. Ik kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIAMax VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België