Max Verstappen verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’

22 december 2016 — Max Verstappen is in Nederland verkozen tot 'Sportman van het Jaar'.


Nico Rosberg slaagde er ondanks zijn F1-wereldtitel niet in om in zijn thuisland verkozen te worden tot ‘Sportman van het Jaar’. Max Verstappen daarentegen had geen wereldtitel nodig om die titel in Nederland in de wacht te slepen.

Verstappen werd gisteren in Nederland immers verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’ en volgt zo Sjinkie Knegt op. Verstappen haalde het van onder meer Dorian van Rijsselberghe (windsurfen), Ferry Weertman (zwemmen), Tom Dumoulin (wielrennen) en Sven Kramer (schaatsen). Het is ook de eerste keer dat een racepiloot de trofee Jaap Eden in de wacht sleept.

Max Verstappen kende een indrukwekkend seizoen in de Formule 1. Hij kroonde zich tot absolute smaakmaker in de Formule 1. Na zijn promotie van Toro Rosso naar Red Bull behaalde hij in Spanje zijn eerste overwinning van het seizoen. In het wereldkampioenschap eindigde hij op de vijfde plaats.

Ook de fans apprecieerden zijn prestaties want Verstappen werd dit seizoen door de fans maar liefst acht keer verkozen tot ‘Driver of the Day’. Daarbij kunnen de fans stemmen wie ze tijdens iedere race de beste rijder vonden.

De ster van Verstappen blijft dus schitteren en de Nederlander rijft de ene na de andere trofee in de wacht. Eerder deze maand won Verstappen ook al tijdens het FIA-gala, de oscars van de Autosport, de trofee voor ‘Action of the Year’ en ‘Personality of the Year’.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië