Max Verstappen: “Vettel excuseerde zich, maar mijn podium is weg”

14 juli 2019 — Max Verstappen verspeelde naar eigen zeggen een podiumplaats door de aanrijding met Sebastian Vettel. De Duitser excuseerde zich na afloop wel bij Verstappen.


Tijdens de Britse GP kregen we meermaals gevechten te zien tussen de rijders van Ferrari en Red Bull. Het meest ophefmakende moment was echter de aanrijding tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Vettel moest langs de pits voor het wisselen van zijn banden en de voorvleugel en viel daardoor ver terug en buiten de punten. Verstappen finishte uiteindelijk als vijfde maar dat had normaal een podiumplaats kunnen zijn.

“Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en het is weer oké,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Wat kun je anders doen Sebastian remde later dan mij. Hij verremde zich en raakte mijn achterkant. Het is natuurlijk balen want we hadden op het podium moeten staan. Uiteindelijk ben ik blij dat ik nog door kon rijden.”

“Ik ging over de kerbs en door de grindbak. De stoel zat daarna helemaal los en de stuurbekrachtiging deed het niet meer echt. Ook had ik best veel schade aan de vloer. Uiteindelijk ben ik toch nog blij om als vijfde te eindigen, alleen jammer dat we niet het resultaat kregen dat we verdienden,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België