Max Verstappen: “Vettel heeft zich niet verontschuldigd”

20 september 2017 — Max Verstappen heeft laten weten dat Sebastian Vettel zich niet verontschuldigd heeft nadat hij de jonge Nederlander en zijn eigen teamgenoot Kimi Raikkonen zondag in de eerste bocht uit de race knikkerde.


Max wees Vettel aan als schuldige voor de aanrijding omdat de Duitser naar links kwam in een poging om zijn positie te verdedigen na een slechte start. Vettel zelf vertelde dat hij helemaal geen idee had van wat er juist gebeurd was terwijl de twee Ferrari’s en de Red Bull van Verstappen met drie naar de eerste bocht stormden.

Het incident werd afgesloten als race-incident en toen aan Verstappen werd gevraagd of de viervoudig wereldkampioen zich verontschuldigd had was het antwoord, nee.

“Hij zei wel iets in de trant van: ‘Als ik er op terugkijk had ik de dingen misschien anders kunnen doen, maar gedane zaken nemen geen keer’,” aldus Verstappen.

De Nederlander was trouwens ook verbaasd dat Vettel zijn plaats zo fel verdedigde gezien het feit dat Lewis Hamilton, zijn rivaal in de strijd om de wereldtitel, helemaal niet in de buurt was.

“Seb vecht om de wereldtitel, dan hoef je toch zo geen risico’s te nemen als je weet dat Hamilton pas vijfde gestart is,” vertelt Verstappen. “Moest hij tegen Hamilton aan het racen geweest zijn zou het een ander verhaal geweest zijn maar eigenlijk begrijp ik niet goed waarom hij nu zoiets doet.”

Na het incident stuurde Ferrari een tweet de wereld in waarin het suggereerde dat Verstappen de schuldige was maar nog voor de stewards hun verdict hadden bekendgemaakt liet vader Jos Verstappen al verstaan dat zoon Max helemaal geen schuld trof.

Jos vindt dat Vettel bestraft zou moeten worden voor zijn actie en hij denkt dat politieke spelletjes een rol spelen in het feit dat de Duitser er vanaf komt zonder straf.

“Hij verdient een straf maar dat gaan ze niet snel doen want hij heeft al een waarschuwing gekregen,” aldus Jos Verstappen. “Indien hij nu nog strafpunten zou krijgen denk ik dat ze hem moeten schorsen voor een race. Dus deze beslissing kan zomaar een politiek spelletje zijn om het kampioenschap spannend te houden.”

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België