Max Verstappen vier strafpunten verwijderd van raceban

30 november 2015 — Max Verstappen kreeg naar aanleiding van twee verschillende incidenten twee tijdstraffen en twee keer strafpunten.


Met uiteindelijk een zestiende plaats tijdens de GP van Abu Dhabi kunnen we bij Verstappen niet van een goede race spreken. De Nederlander raakte betrokken bij twee incidenten waarbij hij telkens ook door de stewards bestraft werd.

Het eerste incident vond plaats toen Verstappen Jenson Button wenste in te halen, er contact kwam tussen beide rijders, en Verstappen vervolgens breed naast de baan ging om Button voor te blijven. Verstappen hield vervolgens niet in om Button opnieuw even voorbij te laten, waardoor er een onderzoek van de stewards volgde. Verstappen kreeg voor het incident met Button nog tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt voor zijn superlicentie.

Na afloop van de GP van Abu Dhabi kreeg de Nederlander echter nog een bijkomende straf opgelegd door de stewards. Volgens de stewards had Verstappen gedurende ruim een volledige ronde de blauwe vlaggen genegeerd toen Lewis Hamilton de Nederlander op een ronde wou zetten. Verstappen kreeg daarvoor na afloop van de race een tijdstraf van twintig seconden en twee strafpunten voor zijn racelicentie.

Door de strafpunten uit Abu Dhabi komt het totaal aan strafpunten van Max Verstappen op acht. Daarmee is Verstappen nog maar vier strafpunten verwijderd van een raceban. Wanneer een rijder over een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten haalt moet hij een race aan de kant blijven. Strafpunten blijven gedurende twaalf maanden op de superlicentie van een F1-piloot staan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België