Max Verstappen vierde op de startgrid: “We mogen niet klagen”

16 maart 2019 — Max Verstappen was tijdens de kwalificatie ruim acht tienden trager dan polesitter Lewis Hamilton maar de Nederlander is al bij al tevreden met zijn vierde plaats op de startgrid.

Dit bericht bekijken op Instagram

Max lands on the second row and Pierre up for the fight in Melbourne ߑŠ #Quali result #AusGP ߇ư߇ڰߏ: HAM, BOT, VET, Max P4 ߒª, LEC, GRO, MAG, NOR, RAI, PER. (Pierre P17) #F1 #ߓ·: @gettyimages #AstonMartinRedBullRacing #Melbourne #Australia #MaxVerstappen #PierreGasly #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“We staan uiteindelijk nog op de vierde startplaats, dus daar mogen we niet over klagen na de moeilijkheden die we tot nu toe hadden” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

Na wat problemen eerder tijdens het raceweekend is Verstappen dus best tevreden. Uiteraard had hij graag meer naar voor gestaan of wat zijn rondetijd betreft dichter bij Hamilton gezeten.

“Natuurlijk wilden we er dichter bij zitten, maar het ging in ieder geval een stuk beter dan tijdens de vrije trainingen. Het zat ook heel dicht bij elkaar en als je geen goede balans hebt in de derde training, en je gaat dan weer iets heel anders proberen, weet je nooit hoe het gaat lopen. Gelukkig pakte het redelijk goed uit. Ik ben in ieder geval blij om op de tweede startrij te staan.”

Wat de race betreft zit Verstappen nog met heel wat vraagtekens. Door het wisselen van chassis verliep de voorbereiding op de rest van het raceweekend niet probleemloos.

“Ik heb geen echt lange run gereden. Alleen vanochtend, maar dat was met een afstelling die niet zo goed werkte. We moeten in ieder geval zorgen dat we een probleemloze start hebben. Dan zien we vanuit daar wel hoe het gaat lopen,” aldus Verstappen, die meent dat punten behalen het hoofddoel is.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België