Max Verstappen vijfde: “Meer zat er niet in vandaag”

10 juni 2019 — Max Verstappen startte de GP van Canada van op de negende plaats en finishte als vijfde. Volgens de Nederlander was dat ook het hoogst haalbare.


Nadat Verstappen tijdens de kwalificatie verschalkt werd in Q2 kwalificeerde hij zich oorspronkelijk als elfde. Verstappen mocht echter als negende aan de race beginnen door een gridpenalty voor Sainz en omdat Kevin Magnussen vanuit. de pitlane startte.

Verstappen was lange tijd in gevecht met Lando Norris in de McLaren. Opvallend daarbij was dat Norris in zijn door een Renault-motor aangedreven McLaren een betere topsnelheid haalde dan Verstappen in de Red Bull met Honda-motor.

“Je ziet dat McLaren een goede topsnelheid heeft, omdat ze met iets minder vleugel rijden”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “Vandaar dat hij me weer terugpakte. Ik wilde geen risico nemen, dus bleef achter hem. Toen hij problemen met zijn banden kreeg, kon ik hem voorbij.”

Na een gevecht met Bottas, die eveneens achter Hulkenberg vast zat, slaagde Verstappen erin om zich naar de vijfde plaats op te werken aan de finish. Daarmee is Verstappen best tevreden want volgens hem was een beter resultaat onmogelijk.

“Na mijn pitstop kon ik best gemakkelijk beide Renaults inhalen en heb ik de auto naar huis gereden. Mijn remmen werden wat warm, dus toen moest ik liften voor de bochten en daarmee waren de remmen weer in orde. Helaas zat er dit weekend niet meer in dan de vijfde plek,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België