logo
 

Max Verstappen voor het eerst met F1-bolide in actie op TT Circuit Assen

01 augustus 2015 — Max Verstappen kwam vandaag voor het eerst met een F1-bolide in actie op het TT Circuit van Assen. De Nederlander gaf een erg gesmaakte F1-demo ter gelegenheid van de Gamma Racing Days.


“Dit was de eerste keer dat ik op Assen reed”, zei Max Verstappen tegenover verstappen.nl. “Ik heb het allemaal rustig opgebouwd. Het is altijd mooi om met een Formule 1-auto te rijden. Ik geniet van de snelheid, het remmen en het geluid.”

Verstappen gaf een mooie demo op het TT Circuit in Assen, waarbij het niet de bedoeling was om het baanrecord te breken. Verstappen was echter wel erg te spreken over het circuit.

“Eigenlijk is het meer een circuit voor motoren, dat merk je aan hoe de bochten liggen, die zijn heel vloeiend. Het is geen ideale baan voor een Formule 1-auto.”

Verstappen reed met een Red Bull RB7-bolide die voor de gelegenheid was voorzien van de kleuren van Toro Rosso. De RB7 verschilt ook in sterke mate van de wagen waarmee hij momenteel in de Formule 1 rijdt.

“De motor, een V8 ten opzichte van een V6, maakt veel verschil. Dat geluid van de V8 is heel mooi voor de fans, maar minder voor je oren. Downforce heeft deze auto iets meer, maar topsnelheid weer iets minder. Allebei zijn ze mooi om te rijden.”

Ook morgen zal Verstappen nog in actie komen op het TT Circuit in Assen. Je kan hem dan nog om 10u50 en 13u20 in actie zien.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België