logo
 

Max Verstappen: “We moeten harder blijven werken dan de rest”

19 juni 2017 — Het nieuwe F1-seizoen is tot dusver ongetwijfeld niet verlopen zoals Red Bull en Max Verstappen gehoopt hadden. Volgens Max Verstappen is het echter vooral een kwestie van hard blijven werken om de achterstand op Ferrari en Mercedes goed te maken.


Met een derde van het seizoen achter de rug worden bij verschillende teams al de eerste evaluaties gemaakt. Bij Red Bull is dat er toch wel eentje met gemengde gevoelens. De renstal had ongetwijfeld gehoopt om de kloof met Mercedes en Ferrari verder te dichten maar de kloof lijkt iets groter te zijn dan vorig jaar.

Max Verstappen had naar eigen zeggen geen verwachtingen of doelstellingen dit seizoen, al viel de teleurstelling bij Verstappen dit seizoen wel al meermaals te bespeuren. Vooral zijn opgave tijdens de GP van Canada was bijzonder frustrerend. Na een schitterende start moest hij na enkele ronden plots opgeven omwille van technische problemen.

“Om eerlijk te zijn had ik geen echte verwachtingen of doelen voordat het seizoen begon, omdat je niet weet hoe goed de auto zal zijn,” blikt Max Verstappen op zijn officiële website terug op de eerste races van het seizoen. “Zodra je begint met testen en je de eerste races heb gereden, weet je min of meer waar je staat. Op het moment zijn wij zeker het derde team en we moeten de teams voor ons bijhalen, dus dat is voor mij het doel: proberen onze achterstand goed te maken.”

Daarbij is het volgens Verstappen vooral belangrijk om sneller vooruitgang te boeken dan de concurrentie.

“Tot dusver is het misschien niet volgens plan gegaan of tenminste niet helemaal hoe we wilden dat het zou gaan, maar we moeten het beste van de huidige situatie proberen te maken. We zijn constant aan het verbeteren, dat is altijd goed. Dan zien we op het eind van het seizoen of we het gat kunnen dichten. Op het moment moeten we gewoon hard blijven werken.”

“Het heeft ons zeker dichterbij gebracht,” antwoordt Verstappen op de vraag of de vooruitgang die hij tot dusver heeft gezien bemoedigend is. “Maar we moeten harder blijven werken dan de rest, aangezien zij ook constant updates brengen. Het zal niet makkelijk zijn, maar we doen ons uiterste best.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België