Max Verstappen wint twee prijzen tijdens FIA-gala

03 december 2016 — Max Verstappen heeft twee prijzen in de wacht gesleept tijdens het FIA-gala 2016.


Tijdens het FIA Prize Giving Gala in Wenen viel de 19-jarige Max Verstappen twee keer in de prijzen. Verstappen kreeg de trofee voor ‘Action of the Year’ en werd eveneens verkozen tot ‘Personality of the Year’.

Ook vorig jaar werd Verstappen verkozen tot ‘Persoonlijkheid van het jaar’. Daarnaast kreeg Verstappen de trofee voor ‘actie van het jaar’ voor zijn inhaalmanoeuvre op Nico Rosberg tijdens de GP van Brazilië. Bij het uitkomen van de Senna-S ging Verstappen wijd door de bocht en op die manier haalde hij Nico Rosberg op een indrukwekkende wijze in.

Het is al het derde jaar op rij dat Verstappen de trofee voor ‘Action of the Year’ in ontvangst mag nemen.

“Dat ik weer twee prijzen heb ontvangen bij de FIA, is een hele mooie erkenning. Zelf ben ik heel erg blij met mijn tweede seizoen in de Formule 1. Ik heb ervan genoten. Toen ik eraan begon, had ik natuurlijk nooit verwacht dat het zo goed zou gaan verlopen. Mijn eerste overwinning was ontzettend bijzonder en mijn andere hoogtepunt was de regenrace in Brazilië. Dat waren geweldige momenten”, zei Verstappen tegenover zijn officiële website.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België