logo
 

Max Verstappen: “WK-punt voor snelste ronde is nutteloos”

06 mei 2019 — Zorgt het extra wk-punt voor de snelste ronde voor extra spektakel? Dat misschien wel, maar volgens Max Verstappen is het extra wk-punt op zich nutteloos.


Volgens Ross Brawn heeft de regel waarbij er een extra punt wordt toegekend voor de snelste ronde zijn nut de voorbije races bewezen. Max Verstappen is het daar echter niet mee eens. Volgens Verstappen wordt door de regel het verschil tussen de topteams en de rest alleen maar groter.

“Het probleem is dat meestal één van de topteams met één van hun wagens op een bepaald moment een probleem zal hebben, of gewoonweg iets trager is en dat ze dan altijd een extra pitstop kunnen maken omdat de kloof naar de rest zo groot is,” zei Verstappen volgens ‘RaceFans’.

“Dat extra punt maakt de kloof tussen de topteams en de rest gewoonweg nog groter.”

Al jaren wordt er geklaagd dat het verschil tussen de topteams en de rest van het veld te groot is. Diezelfde kloof zorgt er volgens Verstappen dus ook voor dat alleen de topteams met dat extra wk-punt gaan lopen.

“Ik zie het voordeel niet in want van zodra één van de twee wagens vooraan het extra punt zou nemen dan gaat de rijder op de zesde plaats de pits in voor nieuwe banden en dan kan hij de snelste ronde neerzetten,” besloot Verstappen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België