Max Verstappen woedend op Vettel en Renault: “Ze verneukten mijn kwalificatie”

13 april 2019 — De Nederlander Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie niet te spreken over wat Sebastian Vettel en de twee Renault-rijders bij hem deden in Q3.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Max Verstappen geraakte tijdens de kwalificatie niet verder dan de vijfde tijd. De Nederlander kon zijn laatste poging om een snelle ronde te rijden niet aanvatten omdat zijn kwalificatie naar eigen zeggen ‘verneukt werd’ door Sebastian Vettel en beide Renaults.

Op het rechte stuk kwam Sebastian Vettel, de twee Renaults en Max Verstappen elkaar tegen op het rechte stuk. Aanvankelijk leek er niet echt een probleem te zijn maar plots werd Verstappen ingehaald en kwam hij net te laat om nog aan een snelle ronde te beginnen.

“We bleven gewoon netjes achter elkaar, maar op een gegeven moment kwamen Vettel en de twee Renaults voorbij, dus ze verneukten mijn hele aanloop,” zei een woedende Verstappen na de kwalificatie tegenover ‘Ziggo Sport’.

“Het is een ongeschreven regel dat je elkaar gewoon volgt. Maar dat maakt niet uit. Vanaf nu ga ik hen ook verneuken in de kwalificatie.”

Klik hier voor de video van het bewuste moment tijdens de kwalificatie.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België