“Max Verstappen zal de ‘oude’ generatie F1-piloten hoofdpijn bezorgen”

24 november 2015 — Sebastian Vettel is onder de indruk van de prestaties van het Toro Rosso-rijdersduo en in het bijzonder Max Verstappen.


Toen Toro Rosso aankondigde dat haar rijdersduo zou bestaan uit Carlos Sainz en Max Verstappen, die bij zijn debuut slechts 17 jaar was, volgde er heel wat kritiek. Het F1-reglement werd zelfs aangepast om te vermijden dat er in de toekomst nog rijders jonger dan 18 jaar kunnen debuteren in de Formule 1.

Nu, aan het einde van het seizoen, hebben heel wat criticasters hun mening moeten herzien. Heel wat rijders en teams zijn onder de indruk van het eerste seizoen van Verstappen, waaronder ook Sebastian Vettel.

“Max was een verrassing want hij was zeer agressief,” blikt Vettel terug naar onder meer de aanrijding die Verstappen met Grosjean had in Monaco. “Af en toe te agressief.”

Na die aanrijding leerde Verstappen uit zijn fouten en liet hij nog meermaals zeer mooie inhaalmanoeuvres zien.

Max Verstappen behaalde dit seizoen reeds twee keer een vierde plaats. De Nederlander verbrak zelfs een record van Sebastian Vettel bij Toro Rosso. Verstappen finishte immers zes races op rijd in de punten, waarmee hij al minstens een race beter doet dan Vettel. Kanttekening daarbij is wel dat nu de eerste tien rijders punten krijgen en destijds bij Vettel enkel de eerste acht rijders.

Toro Rosso bevestigde ondertussen dat Verstappen en Sainz ook volgend seizoen het rijdersduo zullen vormen. Volgens Vettel zal Verstappen het de ‘oudere generatie’ rijders flink lastig maken.

“Ik ben er zeker van dat hij ons, de ‘oudere’ generatie, zeer veel hoofdpijn zal bezorgen. Hij is één van de rijders die in de toekomst zeker bovenaan het podium zullen staan. Door zijn leeftijd heeft hij bovendien ook nog veel tijd,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België